Turpakellari lopettaa

01

huhti

Turpakellari lopettaa

Viime sunnuntai vahvisti tuntemuksiani useamman kuukauden ajalta. Ketään ei enää kiinnosta. Paikalle tuli 6 henkeä, joista vain yksi ottaa enää pelinsä tosissaan. Turpakellari on tullut tiensä päähän jo aikoja sitten, nyt on aika tunnustaa tosiasiat ääneen. Seuraavat muistelmat tulevat melko suoraan faktoja tarkistelematta omasta päästäni, pahoittelut jos en muista kaikkea tarkalleen.

Aloitimme viikottaiset peli-illat 2011 kesällä. Ajattelimme Jufon kanssa että jos aloitamme nämä niin meidän pitää pystyä pitämään näitä joka viikko tai ihmiset eivät tule paikalle. Turpakellarin nimi tulee itse asiassa henkilökohtaisesta haaveestani omistaa mättöpeleille pyhitetty kellari (tähän päivään asti Turpakellari on ollut oikeassa kellarissa vain 3 viikkoa). Tämän lisäksi lupasin itselleni että opettelisin pelaamaan jokaikistä peliä että kuka tahansa joka tulee paikalle saisi missä tahansa pelissä edes kelvollisia matseja.

Muistan vielä kun lobbasimme tätä foorumeilla tyhjälle yleisölle. Näistä threadeistä on osa jopa vielä olemassa. Törmäsin edesmenneen Arctic Chargen kautta myös paikalliseen pieneen Tekken-skeneen (4 henkeä) pari viikkoa ennen itse pelejä. Jotenkin kasaan raapiutui n. 10 hengen porukka toisilleen täysin vieraita ihmisiä, vieraan ihmisen asuntoon, koska halusimme pelejä. Samana syksynä haimme jo vakituista vuoroa Turun nuorisotoiminnalta ja saimmekin Jyrkkälän nuorisotalolta tilan käyttöön. SF4:llä, MVC3:lla ja Tekken 6:lla alkaneita iltoja maustoi myös satunnaiset GG ja BB-matsit. Jonkin aikaa pelailtuamme meihin otti yhteyttä muuan Sodkilla112 ja sitä kautta myös hänen veljensä Tempo. Tarkkasilmäiset ja -korvaiset saattavat keksiä kuka nykyskenessäkin pelaava mies on kyseessä. Sittemmin tapasimme myös Roihuvuori Arcaden pojat. Pidimme Simanyrkin jota varsinkin Smash-pelaajat kiittelevät vieläkin. Kaikki kulminoitui vuoden 2012 Rautanyrkissä Jufon MVC3-voittoon. Tämä oli minusta parasta aikaa, enkä koskaan unohda niitä vaikka Porin taistelupelaajat unohtikin tallentaa striimiarkistot joten en voi linkata RVA-matseja, perkele.

Perustimme yhdistyksen vuonna 2013. Turun taistelupelaajat ry syntyi vaikka juuri puolisen vuotta ennen sitä väitin rauhikselle että minulla ei ole aikaa yhdistystouhuihin. Toisessa aikajanassa olisimme Turun Ruutupukarit ry ja kolmannessa ihan vain Turpakellari. Mietin toisinaan miksen puskenut Turpakellaria tai vähintään ”tappelupelaajia” koska taistelupelit on AINA kuulostanut väärältä…

Elämä jatkui ja suutuin padilla pelaamiseen hävittyäni rikkinäisen olkanapin takia. Minusta tuli osittainen tikkupelaaja. Jufo suuttui Hulkilla pelaamiseen ja aloitti pitkähkön prosessin Magneto-pelaajaksi muuntautumisessa. Andy-O suuttui Philon Baekille ainakin sata kertaa, mutta Philo lopetti Tekkenin ensin. Krasterk muutti Helsinkiin ja jatkoi elämäänsä. Petturista tuli nollakokemuksella uskomattoman kova Marvel-pelaaja, hetkittäin jopa Turun paras. Phuego saavutti lähes treenaamatta palkintosijoja useissa peleissä. jalis tuli kellariin. JamesSlips muutti tilapäisesti Turkuun ja myönnän ylpeänä että hänestä tuli yksi kovimmista Marvel-pelaajista ja minua parempi Kapu. Deadagentista tuli jokaviikkoinen huonekalu. Törmäsimme Sumeaan, Turun Suomen maailman sekavimpaan hyypiöön. felirx tuli Metarailin mukana pelaamaan Blazblueta, suuttui, ja katosi vuodeksi. Nyt hän kantaa koko Suomen FGC-striimejä olallaan. Kimmosta, josta kukaan ei koskaan odottanut boheemia Venom-pallotaiteilijaa enempää, on kuoriutunut Tekken 7 -peto.

Meistä kaikista on tullut jotain enemmän kuin alkaessa. Siitä voin sentään olla ikuisesti tyytyväinen. Valitettavasti TTP ry:n asiat eivät ole yhtä ruusuiset. Suomeen tuli tänä vuonna tulorekisteri, joka vaatii meitä ilmoittamaan lähes joka ikisen palkinnon mitä jaamme. Tämä kaikki paperisesti viikon sisällä tapahtumasta, ellemme hae y-tunnusta, jolloin prosessi lähinnä kevenee, koska sitten ilmoituksen voi tehdä sähköisesti. Kyseessä ei ole äärettömän korkea este, mikä tahansa perusfirma tekee tätä jo nyt, mutta koen että en ole muutenkaan tehnyt tarpeeksi tämän kahdeksan vuoden aikana ja että sama se on tappaa tähän paikkaan. Meillä on t-paita, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa meni varmaan 5 vuotta. Meillä on yhdistys, jolla ei ole vieläkään omia kotisivuja eikä kukaan tiedä että TTP ry on eri asia kuin Turpakellari. Meillä on striimi joka uhkaa jäädä EU-artiklojen kahleisiin. Meillä on podcast, joka ei ole vieläkään olemassa. Meillä on puheenjohtaja, joka ei alun alkaenkaan halunnut mitään muuta kuin pelata pelejä, ei järjestää niitä.

Toivotan hyvää jatkoa kaikille tappelupelien ystäville!

Viimeinen Turpakellari pidetään 7.4.2019 samaan lepakkoaikaan, samassa lepakkopaikassa kuin aina.

– Diep Thai, Turun taistelupelaajat ry:n puheenjohtaja

Edit niille jotka eivät seuranneet peliä: Kyseessähän oli siis APRILLIPILA!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Confirm that you are not a bot - select a man with raised hand: