Akateemiset Turpajaiset ohi!

23

loka

Kuten viime uutisessa kerrottiin vedimme ANC:n kanssa yhteisen peli-illan ja pari turnausta siinä samalla.

Haettuani Nikon, Andyn ja Patrickin näyttöineen kaikkineen autoon, parkkeerasin (ehkä luvatta) Proffan kellarin parkkipaikalle, josta harhailimme Paavon kännykkäneuvonnalla Turkusaliin. Ovi oli lukossa kunnes noin klo 14.10 joku nuorimies saapui avaamaan meille oven varsinaisiin tiloihin. Lyhytmuistisuuttaan mainosteleva vastaava auttoi meidät alkuun kamppeiden kanssa ja poistui omiin toimiinsa. Jufo ja pikkuveljeni saapuisivat myöhässä joten aloitimme päivän neljällä näytöllä, yhdellä PS3’lla ja yhdellä Wiillä. Saimme kuitenkin aloitettua turnaukset ajoissa.

Yhteistyöstä, ystävyydestä ja avunannosta valitettavasti toteutui vain yhteistyö ja avunanto. ”Ystävyys” jäi vähemmälle kun Nintendo-väki muodosti oman kuppikuntansa ja me omamme. Ainoa peli joka hieman yhdisti kaikkia oli Tatsunoko vs Capcom (Wii). Paikalle tuli myös toivottua vähemmän ihmisiä joten turnaukset jäivät aika pieniksi. Siitä huolimatta jokainen turnaus oli kyllä loistavaa seurattavaa.

—————————————————————————————————————————-

Tekken 6

Päivä alkoi Tekkenillä, jonka 8 pelaajaa oli hankalahkoa jakaa pareihin. Liian hyviä pelaajia ei viitsinyt laittaa vastakkain, mutta jokainen matsipari tulisi silti olemaan vähän ”tyhmä” joka tapauksessa.

Andy vei odotetusti voiton vallitsevana kuninkaana, mutta Niko pisti erittäin hienosti kampoihin ja eliminoi allekirjoittaneenkin turnauksesta kahdessa hienossa matsissa. Jään ikuisesti katkeraksi. Pelaajien vähyydestä johtuen saimme finaalit pelattua reilusti ennen Smashin alkua, joka johti casual-matsien rankkaan tulvaan. Tämä tulva ei oikeastaan laantunut vaan koko päivä meni itseltänikin hieman liikaa seilailuksi eri pisteillä ja liian vähäksi turnausten seuraamiseksi.

—————————————————————————————————————————-

Super Smash Bros Melee

Melee alkoi ajallaan klo 17.00 ja se keräsi (marginaalisesti) myös isoimman määrän pelaajia. 10 henkeä ei jakaudu kovin turnauskelpoisesti joten lohkoista tuli hassun näköisiä. Meininki oli siitä huolimatta kiva ja yllätyin itsekin sitä miten hauska Melee olikaan. Viime pelikerrasta olikin muutama vuosi. Valitsin kestosuosikkini Marthin ja päihitin pienellä suurella comebackillä Timon, ANC:n tiedottajan, viimeisessä erässä. Turnauksen tähtenä loisti kyllä keltaisella paidallaan muuan Pikachu-pelaaja joka ei hävinnyt matsiakaan.

Päivän toinen yllättäjä oli Pirkka Hallamaa, joka käsittääkseni ei ollut ANC:n jäsen ennen tätä turnauspäivää. Ainakin minut hän vakuutti Linkillä ja Foxillaan. Siinä missä Timokin näytti osaavansa peliä ei enää nakkimiekkailuni tehonnut Pirkkaan. Tiukoille kyllä meni! Pirkka vei kumminkin vahvasti itsensä häviäjien lohkon finaaliin, jonka voitettuaan hän sitten kohtasi keltaisen sähkörotan ja loppunsa.

—————————————————————————————————————————-

Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Illan viimeisenä pelinä aloitimme Street Fighterin klo 19.00. Onneksi saimme yllätysosallistujana vielä myöhässä tulleen Jonnan, sillä viimeiseksi peliksi Street Fighter keräsi vähiten pelaajia. Turnaus sujui melko arvattavilla linjoilla. Itselleni suurin vastus oli Patrickissa, kun en päässyt kohtaamaan Samia. Olimme kerenneet päivän mittaan ottamaan casual-matseja joten tiesin mitä odottaa Patrickilta. Tiesin myös että Patrickilla olisi etu Bisonillaan, mutta toisaalta vaikka miten itkisi hahmonsa heikkouksista en voisi luopua Abelista. Siihen se loppuilta meni, kun sisäinen nalkuttaja puhui puolestani klassikoita kuten ”ois pitäny ottaa joku toinen hahmo saakeli”. Häviö on kauhean makuista.

Street Fighterin grande finale oli piinaavan jännittävä ottelu Samin Hondan ja Patrickin Bisonin välillä. Lopulta voittajaksi sukeutui kuitenkin Sami joka päätti turnauksen häviämättä settiäkään.

—————————————————————————————————————————-

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen turnauksiin ja hyviin matseihin. Yhteistyön jatko jääköön silti tulevaisuuteen.

(Näin lisähuomautuksena olisi pirun hienoa jos saisimme kuvankaappauslaitteita. Tämänkertaiset matsit olisi hyvin voitu käydä läpi ensi sunnuntaina. Ehdotankin että vedetään kellarilaisten kesken pieni ”donation drive” asian hyväksi.)

Rautatiet eivät sittenkään menneet solmuun

1 Comment

  • Reply loka 23, 2011 at 12:01 pm

    Häpeän kyllä itsekin miten ANC:läiset pelästyivät turpauksia, vaan eipä siinäkään kauheasti järkeä ole jos täysin kokemattomana menee riitaa haastamaan (Jufo kuitenkin oli joskus Meleetä pelaillut). Smashturpa oli kuitenkin ihan onnistunut vaikka oma pelaamiseni ei päivänvaloa kestäkään ja ainakin minulla oli hauskaa koko rahan edestä. Ehkä jos joskus törmäillään uusiksi niin ohjemiston saisi valikoida tarkemmin ja ehkä pitää turnaukset vähemmällä ja kasuaalimman mättämisen isommalla. Tatsunoko-turpa olisi näin jälkikäteen ajateltuna ollut parasta ikinä, ehkä nimenomaan siksi että se oli tasavertaisesti kaikille tuntematon tekele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Confirm that you are not a bot - select a man with raised hand: